Wraps met kipfilet, avocado, paprika, sla en yoghurtsaus

Dit is nou eens een lekkere lunch, makkelijk en gezond! De wraps kun je zelf maken, maar als je liever supermarktwraps gebruikt, kan dat natuurlijk ook. Ik had nog nooit zelf wraps gemaakt, maar het blijkt dus gewoon nog makkelijker te zijn dan pannenkoeken maken. Ga jij het ook proberen?

Ingrediënten (voor 1 wrap)

IMG_8005Voor de wrap

  • 40 gram meel (ik had volkorenmeel, maar havermeel kan ook)
  • 70 ml water
  • Snufje zout en peper, eventueel wat kruiden en knoflook voor een ‘herb & garlic’ variant

Voor het yoghurtsausje

  • 2 el griekse yoghurt of magere kwark
  • 1 el (yoghurt)mayonaise
  • Paar druppels citroensap (ik heb altijd zo’n geel flesje op voorraad)
  • Zout, peper, eventueel klein beetje knoflookpoeder (dan gaat het een beetje op aioli lijken)

Voor het beleg

  • 4 plakjes kipfilet of 1 verse kipfilet om te braden
  • Halve paprika
  • Halve avocado
  • Blaadjes sla naar wens

Bereidingswijze

  1. Doe de ingrediënten voor de wrap in een mengbeker en klop tot een beslag. Vet de pan in met vet naar keuze. Doe het beslag in de pan en maak de wrap mooi dun door de pan rond te draaien of het beslag uit te smeren met een spatel. Bak de wrap op laag vuur tot beide kanten gevlekt bruin zijn en het er dus uit ziet als een wrap of pannenkoek. Haal de wrap van het vuur en laat hem even afkoelen op je bord.
  2. Maak het sausje door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te mengen. Proef goed en kruid hem met peper, zout, citroensap en eventueel knoflook tot je ‘m lekker vindt. Smeer de wrap rijkelijk (i love muchos saus) in met de saus.
  3. Beleg je wrap met saus met de plakjes kipfilet of de gebraden verse kipfilet in reepjes gesneden. Snijd de paprika in reepjes en leg dit er tussen. Hou je niet van koude harde paprika ertussen? Bak dit dan (mee) in de pan.
  4. Snijd de avocado in reepjes en kruid deze met peper en zout voordat je ze op de wrap doet. Anders is het zo flauw en smakeloos (of dat ligt aan mij…). Doe deze ook op je wrap.
  5. Maak het af met wat sla naar keuze en probeer de wrap dicht te vouwen. Altijd een uitdaging om hem niet te vol te stoppen. 😉

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *