Eiwitwafels: gezonde maar luxe verwennerij

I love wafels! Jij ook? Dit recept voor eiwitwafels is een guilt free versie en voelt toch als verwennerij. Want hoe simpel het ook is om het beslag te maken en te wachten op het wafelijzer, ik vind wafels altijd een luxe. En ik dacht altijd dat er maar één soort was: die waar je vette lippen van krijgt en je tanden gaan knarsen van de suiker. Natuurlijk blijft die variant altijd een lekkere guilty pleasure – mits zelfgemaakt of een verse uit België, niet die supermarktvariant (bleh).

Maargoed: ik had zin in wafels, maar niet in ongezonde dikmakers. Toen besloot ik een guilt free versie te maken. Na wat experimenten kan ik zeggen dat deze wafels met een beetje fantasie (en een scheut agavesiroop) ook heel lekker zijn. En voedzaam! Nom nom! Ga jij ze ook maken?

Ingrediënten voor 6 eiwitwafels

 • 3 eiwitten
 • 30 gram meel naar keuze – ik had havermeel 
 • halve scoop eiwitpoeder – ik had vanille
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel stevia
 • 20 ml melk (of sojamelk of water om het lactosevrij te houden)
 • 1/2 theelepel vanille-extract
 • kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

 1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar.
 2. Klop de eiwitten apart in een kom, tot ze bijna stijfgeklopt zijn (het moet niet vlokkerig worden)
 3. Voeg de melk, het vanille-extract en de opgeklopte eiwitten toe aan de droge ingrediënten en meng dit door elkaar met een garde. Doe dit voorzichtig zodat je de luchtigheid er niet uit klopt of slaat.
 4. Vet je warme wafelijzer in met kokosolie (of ander vet naar keuze). Doe het wafelijzer niet helemaal vol, want dan rijzen ze er letterlijk uit – ik spreek uit ervaring. Het verschilt per wafelijzer hoelang ze erin moeten, controleer daarom af en toe of ze al goudbruin zijn.

Smakelijk! Ook hartstikke lekker om hier nog een topping op te doen van griekse yoghurt/magere kwark en (diepvries)fruit. Of agavesiroop. Of nootjes. Of pindakaas. Of Nutella. Of allemaal. Grapje. Maak het zelf zo gek als je wilt… en laat me weten in een reactie wat je ervan vond!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *