Eiwit-pannenkoeken met appel & kaneel [zonder eiwitpoeder]

Gezonde pannenkoeken die ook nog eens súper lekker zijn. Daar word ik nou vrolijk van. Dit keer maakte ik eiwitpannenkoeken met appel en kaneel, mmm! 

Dit is een recept zonder eiwitpoeder: gewone eiwit + magere kwark zorgen voor de eiwitten.

Nog mooier: door de zoete geraspte appel zijn deze pannenkoeken geen droge smakeloze kartonnen platen. 😉 Aanrader! Ook zonder beleg vind ik deze pannenkoek lekker. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon van alles op strooien of smeren: van nootjes en fruit, tot poedersuiker en stroop. Maarre, bij die laatste twee gaat dat ‘gezond’ natuurlijk niet meer op. Bummer! 😉

Omdat je voor een naturel pannenkoek maar een paar ingrediënten nodig hebt, blijft het ook lekker low budget.

Eiwitpannenkoeken_appel_kaneelDit zijn de ingrediënten voor 3 pannenkoeken:

  • Eiwitten van 3 eieren (+- 100 gram)
  • 100 gram magere kwark
  • 100 gram havermout of havermeel
  • 50 ml water (of melk naar keuze)
  • 1 (kleine) appel, geraspt
  • snufje zout
  • Eventueel een halve theelepel stevia

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom en zet de staafmixer erin tot het een schenkbaar beslag is. Je kunt het ook zonder staafmixer mengen, gewoon met een garde of mixer, maar als je havermout gebruikt zal dit grof blijven.

Voeg de geraspte appel toe. Kijk of het goed schenkbaar/vloeibaar is. Te dik? Voeg water/melk toe. Te dun? Voeg havermout of -meel toe.

Bak ze daarna in een koekenpan (in vet naar keuze, ik had roomboter) op middelhoog vuur zo’n 2 tot 3 minuten per kant of tot beide kanten mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Variaties op het pannenkoekenbeslag 
Als je de appel en de kaneel weglaat, kun je ook variëren met andere ingrediënten:

  • Banaan: prak 1 banaan en meng deze door het beslag
  • Kokos: meng 1 eetlepel gemalen kokos door het beslag
  • Cacao: voeg 1 theelepel cacao toe aan het beslag voor een lekkere chocoladesmaak
  • Noten: Crunch wat noten naar keuze en meng deze door het beslag
  • Rozijnen of andere gedroogde vruchten: laat ze eventueel een paar uur weken in water, snijd grote stukken (bijvoorbeeld bij abrikozen) fijn en meng door het beslag.

5 reacties op “Eiwit-pannenkoeken met appel & kaneel [zonder eiwitpoeder]

  • 19 mei 2018 at 07:00
    Permalink

    Waarom mag het eigeel er niet in?
    M. Hopman

    Reply
  • 11 maart 2019 at 17:57
    Permalink

    Klinkt goed! Kaneel ook gewoon door het beslag heen? Staat namelijk niet in het recept.

    Wat doe jij met het eigeel? Vind het zonde om weg te gooien..

    Reply
    • 11 maart 2019 at 20:57
      Permalink

      Ja dat kan gewoon door het beslag 🙂 zal het even aanpassen!!

      Met eigeel kun je mayonaise maken, crème brulee, pastadeeg, ijs… wel allemaal wat minder gezond 😉 dat is ook precies de reden waarom het er niet in zit: het is vet!

      Reply
  • 22 oktober 2019 at 22:38
    Permalink

    Do you want more people to visit your website? Get hundreds of people who are ready to buy sent directly to your website. Boost your profits super fast. Start seeing results in as little as 48 hours. To get info reply to: george4633wil@gmail.com

    Reply
  • 31 december 2019 at 17:50
    Permalink

    Are you trying to find effective online promotion that actually gets good results? Sorry to bug you on your contact form but actually that was the whole point. We can send your advertising message to websites through their contact forms just like you’re reading this ad right now. You can target by keyword or just go with bulk blasts to websites in the location of your choice. So let’s say you need to send an ad to all the web developers in the US, we’ll scrape websites for only those and post your advertisement to them. As long as you’re promoting something that’s relevant to that type of business then you’ll get awesome results!

    Send a quick message to ethan3646hug@gmail.com to get details about how we do this

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *