Brownies: het allerlekkerste recept voor smeuïge brownies

Smeuïge chocoladebrownies: van buiten een crunchy laagje en van binnen nog lekker smeuïg… een explosie van chocolade op je tong. Hét medicijn voor heftige chocolade cravings. Maar eigenlijk zijn brownies overal hét medicijn voor. En met dit recept worden ze echt te goddelijk!

Brownies are always a good idea. Ja, toch!?

Ingrediënten

  • 350 gram pure chocolade
  • 250 gram roomboter
  • 3 grote eieren
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 1 el cacao
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht-oven).
  2. Smelt de boter en de chocolade samen in een pannetje tot het allebei gesmolten is. Je kunt het ook in de magnetron smelten, maar dan moet je om de minuut wel even roeren. Je maakt dit als eerst en zet het even apart, zodat het wat kan afkoelen.
  3. Mix de eieren samen tot ze licht van kleur en schuimig zijn. Voeg de suiker toe en mix dit er ook door tot het een dikker en glanzend geheel is.
  4. Voeg voorzichtig het mengsel van de gesmolten boter en chocolade toe en mix tot het opgenomen is.
  5. Zeef daarna de cacao, bloem en bakpoeder over het beslag heen en roer (dus niet meer mixen) dit tot één dik glanzend chocoladebruin beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevet bakblik en plaats het in het midden van de oven. Bak het 60 minuten en laat de brownie vervolgens afkoelen voordat je hem uit het blik haalt.

Wooooohoo! Geniet van je goddelijke chocoladebommetje. 🙂

Ik hoef denk ik niet te zeggen dat een bolletje roomijs en een toef slagroom het een perfect toetje maakt,  want dat had je vast allang zelf bedacht… 🙂 Nomnomnom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *