Boterkoek met bounty-vulling [recept voor grote óf kleine]

Wie houdt er nou niet van Bounty… en boterkoek?! 🙂 Met deze lekkernij maak je echt iedere kokosliefhebber blij. Ik maakte ze in een mini-cupcakevorm: makkelijk uit te delen en super cute! Heb je nou niet zo’n mini-cupcakeblik? No worries, hier staat ook het recept om het in een gewoon bakblik te maken.

Ingrediënten voor 20 koekjes of 1 grote boterkoek

  • 1 pak/zak kleine bounty’s (overhouden is nooit erg toch?)
  • 225 gram koude roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei of klein scheutje melk (voor bestrijken)

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht oven).
  2. Snijd de boter in stukjes en doe dit samen met de basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een mengschaal. Mix het goed door elkaar.
  3. Voeg de bloem toe en kneed er een grote bol deeg van (mixen kan ook als je een deeghaak hebt). Blijft het uit elkaar vallen en kruimelen? Voeg dan een paar druppels water toe en probeer het nog een keer. Herhaal dit eventueel tot je wel één geheel hebt.
  4. Snijd ongeveer 7 Bounty’s in drieën en leg ze klaar voor het decoreren.
  5. Kies een bakblik: een boterkoekvorm voor één grote koek of een mini-cupcake-bakblik (dus niet een gewoon cupcake-blik!) voor allemaal kleine boterkoekjes. Dit laatste had ik, zoals je aan de foto kan zien. Vet het bakblik in met wat roomboter.
  6. Kleine koekjes: druk een klein beetje deeg in een cupje, leg een Bounty-stukje erop, en vul het vormpje verder op met deeg (aan de zijkant en bovenkant).
    Eén grote koek: druk het deeg in het bakblik. Maak verdeeld over de koek gaatjes en haal daar wat deeg weg voor een Bounty-stukje.
    Allebei: Als het Bounty-stukje erin zit, druk je er nog wat deeg bovenop: hij mag niet meer zichtbaar zijn. 🙂 Het deeg moet niet helemaal tot de rand komen, want dan stroomt het over en worden ze misvormd (maar nog net zo lekker ;)). Een halve centimeter overlaten was bij mij precies goed.
  7. Bestrijk de koek/koekjes met een beetje melk of opgeklopt ei. Wat je kiest maakt niet veel uit, maar melk is gewoon makkelijker.
  8. Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven.
    Kleine koekjes: Bak ze 15 minuten.
    Eén grote boterkoek: Bak de koek dan 30 minuten.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het met de hashtag #curlinary! Vind ik leuk 🙂

Eén reactie op “Boterkoek met bounty-vulling [recept voor grote óf kleine]

  • 11 april 2016 at 08:53
    Permalink

    Deze kokosliefhebster kan bevestigen dat dit recept echt heerlijk is! Love it en leuk geschreven ook! Xo

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *