2 soorten kerstkransjes: vanille & chocolade

Een Kerst zonder kerstkransjes? Dat bestaat niet! En wat is er lekkerder dan je familie en vrienden te verrassen met homemade kerstkransjes? Je kunt ze ook ‘gewoon’ kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte zijn natuurlijk véél lekkerder door al die liefde die je erin stopt. Met dit koekjesrecept gooi je gegarandeerd hoge ogen!

Want zeg nou zelf: ze lijken toch gewoon direct uit de supermarktschappen te komen?

En nog een verrassing: met dit recept lopen je koekjes niet uit! 

Ja, je leest het goed! Geen vervormde koekjes met dit recept. De verhouding van deze ingrediënten is ideaal als je wilt voorkomen dat je koekjes uitlopen. Dit komt doordat er, in vergelijking met andere koekjesrecepten, vrij veel bloem in zit en doordat het deeg gekoeld is (sla die stap dan ook zeker niet over).

Omdat ze niet uitlopen en hun vorm perfect behouden, zijn het ideale koekjes om te garneren (ook met icing bijvoorbeeld). De koekjes smaken daarnaast niet mega zoet, misschien zelfs een beetje droog of bloemerig, maar een zoete topping zoals chocolade trekt dat weer helemaal recht. Zo is het toch een heerlijk – en niet té zoet – koekje!

Nieuwsgierig naar het recept? Bekijk het hele artikel hier op Christmaholic, de grootste kerstblog van Nederland. Daar ontdek je welke ingrediënten je nodig hebt, en op welke manier je ze door elkaar moet gooien… Bakken blijft bijzonder, hè. 🙂 Ook vind je er een uitleg hoe je chocolade kunt tempereren, zodat deze snel droogt, glanst en niet snel in je handen smelt. Ideaal!

Laat je me weten als je ze gemaakt hebt? Ik ben benieuwd!

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *